Griepvirus en eieren

Diverse eierautomaten laten zien dat er niet alleen maar in de supermarkt maar ook ‘op de boer’ wordt gehamsterd: en dat is volledig te begrijpen want het eten van een ei is voor de mens de meest complete eiwitbron; dat is vooral erg waardevol is bij herstel na ziekte.
Desgevraagd wordt uit de orthomoleculaire gezondheidszorg aangevuld: Daarnaast bevat het ei vooral de goede/juiste vetten die belangrijk zijn voor het  immuun systeem en levert het ei ook vitamine D3, wat een grote rol speelt in de immuniteit.
Vergeet alstublieft die oude, negatieve berichten over eieren en cholesterol. Deze zijn allang achterhaald!
Cholesterol, en met name HDL cholesterol, is belangrijk voor het menselijk lichaam. Het is een reparatie-stof en onze hormonen worden er van gemaakt.
Dus een eitje eten in deze tijd is prima. Let daarbij wel op de goede bereiding, te hard gekookt verliest een ei een deel van de voedingsstoffen en dus van zijn waarde.  Dus een gekookt eitje met de dooier op het randje hard/zacht zorgt dat onze essentiële stoffen in het lichaam worden aangevuld.